EFT

Binnen de EFT wordt er vanuit gegaan dat negatieve emoties worden veroorzaakt door verstoringen in ons energiesysteem.

Een energetisch gerichte aanpak kan aansluiten bij jou omdat het emotionele en/of blokkades kan verzachten of opheffen.

De afkorting EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Deze methode is overzichtelijk en (zelf) te beoefenen en is gebasseerd is op het meridianen stelsel (energiebanen) en het werkt via het lichaam in op lichamelijke en/of psychische ongemakken.

In een sessie wordt gekeken naar de zintuigelijke trigger van fysieke en/of emotionele spanning. Door deze te benoemen, fysiek te ervaren, te beinvloeden door middel van het tappen op de meridiaanpunten en een goede ademtechniek worden de spanningen in het zenuwstelsel en lichaam geneutraliseerd. Hierdoor wordt de negatieve lading weggenomen en kan de energie weer vrij doorstromen, waardoor het lichaam in balans komt.

EFT werkt goed bij emoties die niet soepel zijn verwerkt en daardoor belemmerend zijn in de vorm van spanningen in het lichaam, problemen in de ademhaling, piekergedachten, angsten, stress, trauma e.d. Hierdoor ontstaat er onbalans met als mogelijk gevolg, lichamelijk en/of psychische klachten.

Een EFT behandeling kan worden ingezet bij een klacht of trauma, maar ook als onderdeel toegevoegd worden aan een individueel (behandel)traject. Het protocol is eenvoudig aan te leren waardoor je er zelf mee aan de slag kunt.

Wil je meer informatie of weten of dit binnen jouw (bestaande) (behandel) traject past, neem gerust contact op.