HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Ben jij nieuwsgierig geworden of deze therapievorm bij je past of heb je inhoudelijke vragen gekregen bij het lezen van de site. Het is mogelijk om kosteloos en vrijblijvend een telefonisch gesprek aan te vragen waarin je vragen beantwoord kunnen worden.

Wanneer je je aanmeld bij de praktijk via het contact formulier nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is ervoor bedoeld om kennis te maken en om samen te kijken naar wat voor jou belangrijk is in je behandeling. Dit gesprek is een belangrijk moment voor jou om te voelen of de therapeut bij je past.

Als je hebt gekozen om een behandeling te starten, schrijf ik voor jou een behandelplan. Hierin staan jouw doelen omschreven. Afhankelijk van jouw doelen en je hulpvraag duurt een behandeltraject gemiddeld 6 tot 12 maanden. Bij voorkeur is bij aanvang je behandelingsfrequentie wekelijks. Gedurende je behandeltraject evalueren we samen de voortgang. Dit is een moment waarbij we terugkijken op het proces en zo nodig doelen aanpassen of bijstellen. Wanneer je klaar bent om af te ronden doen we dit met een eindgesprek waarin we terug- en vooruitblikken naar de toekomst.

Het kan voorkomen dat je een keer niet kan komen of verhinderd bent. Het is belangrijk dat je je dan op tijd afmeld (minimaal 24 uur van te voren). Mocht je door bepaalde omstandigheden niet op de praktijk kunnen komen dan is het mogelijk om de sessie online door te laten gaan. Dit zal in overeenstemming besloten worden. Op die manier kunnen we zorgen voor continuïteit in je behandeling.


Lees hier de ervaringen van anderen over het volgen van een behandelingstraject.